Networking Fundamentals: Hands-on Training for Beginners

Networking Fundamentals: Hands-on Training for Beginners

Networking Fundamentals: Hands-on Training for Beginners

Get started on the amazing journey of network engineering with our course on network fundamentals. The course will provide you all the skills you will need to ace in networking. The course will cover fundamental topics of the field and provide a solid understanding of underlying concepts.

Why is this course great for you?

It starts from scratch

Helps you build conceptual understanding

Provides practical skills

Explains theoretical concepts with real world examples

Concepts covered in the course:

Network Fundamentals

Networking models

Important Protocols

Networks and its types

Learn all this and much more in this amazing course. Enroll and let’s get started

Networking Fundamentals practice tests: Question and answers

Understanding Local Area Networking

Question 1.

Which of the following regenerates the signal and broadcasts the signal to every computer
connected to it?
A. Hub
B. Switch
C. Router
D. Firewall

Answer 1. HUB

Question 2.

Which of the following is not a central connecting device?
A. Hub
B. Switch
C. SOHO router
D. Windows 10 client

Answer 2. Windows 10 client

Question 3.

When installing a network adapter to a computer so that it can be connected to a network
that uses twisted-pair cabling, which type of port must be used by the network adapter?
A. RJ-11
B. RJ-45
C. RG-58
D. Fiber optic

Answer 3. RJ-45

Question 4.

In Windows 10, which of the following should be used to access the properties of a network
adapter?
A. Device Manager
B. Ping
C. Advanced Firewall
D. Task Manager

Answer 4. Device Manager

Networking Fundamentals

Question 5.

When connecting a computer’s network adapter to a switch—with the desire for the connection
to be able to send and receive data simultaneously—which type of connection is
required?
A. Half-duplex
B. Full-duplex
C. Simplex
D. 100 Mbps

Answer 5. Full-duplex

Question 6.

When connecting a computer at a rate of 100,000,000 bits per second, which of the following
should be the speed of the network adapter being installed?
A. 10 Mbps
B. 100 MB/s
C. 100 Mbps
D. 1,000 Mbps

Answer 6. 100 Mbps

Question 7.

When connecting to a router that has the IP address 192.168.1.100 on a standard, default
Class C network using the subnet mask 255.255.255.0, which of the following is a valid IP
address for the network adapter?
A. 192.168.0.1
B. 192.168.1.1
C. 192.168.100.1
D. 192.168.1.100

Answer 7. 192.168.1.1

Question 8

After installing a network adapter and configuring an IP address and subnet mask, which
command can be used to verify that the IP address is configured and listed properly?
A. Ping
B. Tracert
C. CMD
D. Ipconfig

Answer 8. Ipconfig

Question 9.

Which of the following commands enables pinging your own computer to see if it is operational?
A. ping localclient
B. ping 128.0.0.1
C. ping loopback
D. ping network adapter

Answer 9 . ping loopback

Question 10.

Which of the following types of networks should be used to connect a computer to a group
of hosts that have been segmented from the regular network?
A. LAN
B. WLAN
C. WAN
D. VLAN

Answer 10. VLAN

Question 11.

If a customer requires the installation of 284 computers on a single IP network, which IP
class is the best option?
A. Class A
B. Class B
C. Class C
D. Class D

Answer 11.

Question 12. Class B

To set up three computers on a classful network with a default subnet mask of 255.0.0.0,
which class should be used?
A. Class A
B. Class B
C. Class C
D. Class D

Answer 12. Class A

Question 13.

Proseware, Inc., needs to set up 100 computers on a private Class A network. Which of the
following IP network numbers meets all the criteria for a private Class A network?
A. 100.10.1.0
B. 192.168.1.0
C. 172.16.0.0
D. 10.0.0.0

Answwer 13. 10.0.0.0

Question 14.

A 192.168.1.0 network needs to be subnetted using the 255.255.255.240 subnet mask.
Which of the following is equal to 240 in binary?
A. 11100000
B. 11000000
C. 11110000
D. 10000000

Answer 14. 11110000

Networking Fundamentals

Question 15.

You need to set up 14 separate IP networks that can each have up to 400 computers. Which
IANA private IP range should be used?
A. 10.0.0.0–10.255.255.255
B. 172.16.0.0–172.31.255.255
C. 192.168.0.0–192.168.255.255
D. 169.254.0.0–169.254.255.255

Answer 15. 172.16.0.0–172.31.255.255

Question 16.

A computer cannot obtain the proper IP address from a DHCP server. The ipconfig/all
command shows that it has automatically obtained the address 169.254.67.110. Which of
the following has occurred?
A. The DHCP server has auto-assigned an IP address to the computer.
B. APIPA has auto-assigned an IP address to the computer.
C. A SOHO router has auto-assigned an IP address to the computer.
D. The ISP has auto-assigned an IP address to the computer.

Answer 16. APIPA has auto-assigned an IP address to the computer

Question 17.

Which of the following represents the beginning of an IPv6 link-state address?
A. 127
B. 172
C. 2001
D. FE80

Answer 17. FE80

Networking Fundamentals

Question 18.

A manager’s computer cannot connect to the Internet. Examine the following ipconfig
results and select the best answer as to why this has occurred.
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.254.254.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.254.254.255
A. The subnet mask is incorrect.
B. The IP address is incorrect.
C. The default gateway is incorrect.
D. The subnet mask and the IP address are incorrect.

Answer 18. The default gateway is incorrect

Question 19.

A user cannot connect to any websites. Examine the following ipconfig results and select
the best answer as to why this has occurred.
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Computer1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter lan:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82566DC-2 Gigabit Network
Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-C0-A1-55-16
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.254.254.105(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.254.254.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.255.254.1

A. The MAC address is incorrect.
B. The DNS server address is incorrect.
C. The default gateway address is incorrect.
D. The computer has no IP address

Answer 19. The DNS server address is incorrect

Question 20.

A device has been installed that has two IP addresses. One, 64.51.216.27, is displayed to
the Internet. The other, 192.168.50.254, communicates with the LAN. Which type of technology
has been implemented?
A. Subnetting
B. IPv6
C. Network Address Translation
D. Class A public IP address

Answer 20. Network Address Translation

Agile project management Artificial Intelligence aws blockchain cloud computing coding interview coding interviews Collaboration Coursera css cybersecurity cyber threats data analysis data breaches data science data visualization devops django docker finance flask hacking html It Certification java javascript ketan kk Kubernetes machine learning machine learning engineer mongoDB Network & Security network protocol nodejs online courses online learning Operating Systems Other It & Software python Software Engineering Terraform Udemy courses VLAN web development

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.