Cisco Certified CyberOps Associate. CBROPS 200-201

Threat Hunting and Defending using Cisco Technologies for CyberOps. CBROPS 200-201

The updated Cisco Certified CyberOps Associate certification program validates the day-today, tactical knowledge, and skills that the Security Operations Center (SOC) teams need to detect and respond to cybersecurity threats. The certification validates the fundamentals needed for associate-level job roles, with one exam and one training course to help you prepare. here we will see about Cisco Certified CyberOps Associate. CBROPS 200-201.

As the sophistication, stealth, and frequency of cybersecurity threats continue to increase, the complexity of attacks means every organization needs security expertise before, during, and after an attack.

For this reason, the demand for cybersecurity operations (CyberOps) personnel keeps going up. Globally, cybersecurity jobs continue to grow at a rate of 8.2% annually.

When you pass the current exam or if you already have an active Cisco CCNA CyberOps certification, you will receive the Cisco Certified CyberOps Associate certification and digital badge.

The exam and training cover knowledge and skills related to security concepts, security monitoring, host-based analysis, network intrusion analysis, and security policies and procedures.

To earn the CyberOps Associate certification, you pass one exam.

The 200-201 Understanding Cisco Cybersecurity Operations Fundamentals (CBROPS) exam, focuses on your knowledge of associate-level cyber operations including security concepts, security monitoring, host-based analysis, network intrusion analysis, and security policies and procedures.

The Understanding of Cisco Cybersecurity Operations Fundamentals (CBROPS) course prepares you to pass the exam with practical skills you can apply to jobs in cybersecurity.

Here are the authorised and Original Publications from by Cisco Press and pearson ebooks


Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide. Cybersecurity Operations Fundamentals (200-201 CBROPS) consolidated exam. Cisco CyberOps Associate CBROPS 200-201 Official Cert Guide is Cisco’s official, comprehensive self-study resource for this exam. Designed for all exam candidates, it covers every exam objective concisely and logically, with extensive teaching features that promote retention and understanding. Get Book

Cisco Certified CyberOps Associate. CBROPS 200-201 PRACTICE TESTS

Question 1. An attacker is attempting to prevent users from the IT department from accessing the SSH service on a server. Which type of attack is the threat actor performing?

A. Command injection

B. Protocol-based

C. XSS

D. Watering hole

Answer 1. B

Question 2. An attacker is connected to the victim machine and the rest of the network. The intention of the attacker is to capture passwords that are sent in plain text through the network. Which type of attack is this?

A. MITM

B. Protocol-based

C. Phishing

D. Buffer overflow

Answer 2. A

Question 3. Which type of attack allows an attacker to steal cookies from anyone that visits a compromised website?

A. MITM

B. Phishing

C. Watering hole

D. XSS

Answer 3. D

Question 4.Which of the following attacks is designed to target the high-profile employees of an organization?

A. Vishing

B. Whaling

C. Spear-phishing

D. Social engineering

Answer 4. B

Question 5 Which of the following malware is designed to hold your data hostage?

A. Trojan

B. Crypto-malware

C. Ransomware

D. All of the above

Answer 5. C

Question 6. Which of the following components prevents a person from denying a transaction?

A. Integrity

B. Origin authentication

C. Non-repudiation

D. Confidentiality

Answer 6. A

Question 7. Which method allows a hacker to have access to the ciphertext and has knowledge of some information regarding the plaintext message?

A. Brute force

B. MiTMC.

Chosen-plaintext

D. Known-plaintext

Answer 7. D

Question 8 Which of the following can be used to validate the origin authenticity of a message?

A. HMAC

B. MD5

C. SHA-1

D. SHA-2

Answer 8. A

Question 9. Which of the following is not a block cipher algorithm?

A. AES

B. SEAL

C. 3DES

D. DES

Answer 9 . B

Question 10. Which of the following is used to securely distribute a public key over an unsecure network?

A. AES

B. RSA

C. DSA

D. DH

Answer 10. D

Question 11. A digital certificate contains data in which of the following formats?

A. AES

B. Encrypted

C. X.509

D. Ciphertext

Answer 11. C

Question 12.

  1. Which type of malware detection method is dependent on knowing the virus definition of the malware?
  2. A. Anomaly-based
  3. B. Behavior-based
  4. C. Signature-based
  5. D. Heuristics-based

Answer 12. C

Question 13. Which of the following can be used to filter traffic on a Linux device?

A. iptables

B. Windows Defender

C. Performance Monitor

D. None of the above

Answer 13. A

Question 14. Which of the following is used to disable a service on a Windows device?

A. Task Manager

B. Services control panel applet

C. Performance Monitor

D. All of the above

Answer 14. B

Question 15. Which of the following hives is responsible for storing information about the current user account?

A. HKEY_CLASSES_ROOT (HKCR)

B. HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC)

C. HKEY_USERS (HKU)

D. HKEY_CURRENT_USER (HKCU)

Answer 15 D

Question 16. In which of the following locations can a security professional find the log files on a Linux computer?

A. /log/var

B. /etc/log

C. /var/log

D. /etc/var

Answer 16. C

Question 17. Which filesystem allows a threat actor to hide a file within another file so as to avoid detection?

A. EXT4

B. NTFS

C. EXT3

D. FAT32

Answer 17. B

Question 18. Which filesystem is currently being used on Linux systems?

A. HFS+

B. FAT32

C. EXT4

D. APFS

Answer 18. C

Question 19. Which command can be used to view a list of partitions on a Linux system?A. parted

B. dparted

C. view partition

D. ls -l

Answer 19. A

Course not found.

Question 20

  1. Which metric within CVSS defines how an attack can happen on a target system?
  2. A. Attack complexity
  3. B. Network
  4. C. Attack vector
  5. D. Adjacent

Answer 20. C

Question 21

  1. Which of the following can be submitted to VirusTotal to perform malware analysis?
  2. A. File
  3. B. URL
  4. C. Hash
  5. D. All of the above

Answer 21. D

============ Here are some Best Courses for CBROPS 200-201 on Udemy ==============


Business Intelligence Dashboard comptia A+ cybersecurity data science Discovery Dojo django flask google certifications google certifiede google it support google it support certificate google it support jobs google it support professional certificate google it support professional certificate cost google it support professional certificate worth it google it support salary It Certification java javascript ketan kk machine learning algorithms machine learning course machine learning definition machine learning engineer machine learning interview questions machine learning vs deep learning mongoDB Network & Security nodejs Operating Systems Other It & Software python ruby science of well being science of well being yale Udemy courses udemy sale university of colorado boulder university of colorado boulder ranking university of colorado colorado springs university of colorado denver university of colorado hospital university of colorado school of medicine web development



https://www.youtube.com/channel/UCifrt1ucM6xkzW_o-Qm-GJg