Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0

Fortinet DDoS Solution

Welcome To The Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0 (NSE5-FAZ-6.0) Practice Tests, The Final Exam preparation From I-Certified :

Note 1 : All our practice exams are based on our team members after preparing and successfully passing the exam and it’s periodically updated based on our team members

Note 2 : Explanations are alawys there for tricky Questions and u can feel free to ask our team

Course not found.

Exam details;

Exam Title: Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0 (NSE5-FAZ-6.0)
Exam Code: NSE5-FAZ-6.0
Number of Questions: 25 Questions
Duration: 50 min.
Availability: Pearson VUE Testing Center
Test Format: Multiple choice
Passing Score: 70%
Language Exam: English

Who this course is for:

  • For all network engineers and IT professionals who want to test their Fortinet knowledge for their upcoming job interview

Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0 practice question and answers

Question 1.

You’ve moved a registered logging device out of one ADOM and into a new ADOM. What happens when you rebuild the new ADOM database?

  • A. FortiAnalyzer resets the disk quota of the new ADOM to default.
  • B. FortiAnalyzer migrates archive logs to the new ADOM.
  • C. FortiAnalyzer migrates analytics logs to the new ADOM.
  • D. FortiAnalyzer removes logs from the old ADOM.

Answer 1. C

Question 2.

What happens when a log file saved on FortiAnalyzer disks reaches the size specified in the device log settings?

  • A. The log file is stored as a raw log and is available for analytic support.
  • B. The log file rolls over and is archived.
  • C. The log file is purged from the database.
  • D. The log file is overwritten.

Answer 2. B

Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0

Question 3.

What is the purpose of employing RAID with FortiAnalyzer?

  • A. To introduce redundancy to your log data
  • B. To provide data separation between ADOMs
  • C. To separate analytical and archive data
  • D. To back up your logs

Answer 3. A

Course not found.

Question 4.

Which FortiAnalyzer feature allows you to retrieve the archived logs matching a specific timeframe from another FortiAnalyzer device?

  • A. Log upload
  • B. Indicators of Compromise
  • C. Log forwarding an aggregation mode
  • D. Log fetching

Answer 4. D

Question 5.

What is the recommended method of expanding disk space on a FortiAnalyzer VM?

  • A. From the VM host manager, add an additional virtual disk and use the #execute lvm extend <disk number> command to expand the storage
  • B. From the VM host manager, expand the size of the existing virtual disk
  • C. From the VM host manager, expand the size of the existing virtual disk and use the # execute format disk command to reformat the disk
  • D. From the VM host manager, add an additional virtual disk and rebuild your RAID array

Answer 5. A

Question 6.

How are logs forwarded when FortiAnalyzer is using aggregation mode?

  • A. Logs are forwarded as they are received and content files are uploaded at a scheduled time.
  • B. Logs and content files are stored and uploaded at a scheduled time.
  • C. Logs are forwarded as they are received.
  • D. Logs and content files are forwarded as they are received.

Answer 6. B

Fortinet NSE 5 – FortiAnalyzer 6.0

Question 7.

How do you restrict an administrator’s access to a subset of your organization’s ADOMs?

  • A. Set the ADOM mode to Advanced
  • B. Assign the ADOMs to the administrator’s account
  • C. Configure trusted hosts
  • D. Assign the default Super_User administrator profile

Answer 7. B

Question 8.

In order for FortiAnalyzer to collect logs from a FortiGate device, what configuration is required? (Choose two.)

  • A. Remote logging must be enabled on FortiGate
  • B. Log encryption must be enabled
  • C. ADOMs must be enabled
  • D. FortiGate must be registered with FortiAnalyzer

Answer 8. A, D

Course not found.

Question 9.

What can the CLI command # diagnose test application oftpd 3 help you to determine?

  • A. What devices and IP addresses are connecting to FortiAnalyzer
  • B. What logs, if any, are reaching FortiAnalyzer
  • C. What ADOMs are enabled and configured
  • D. What devices are registered and unregistered

Answer 9. A

Question 10.

What FortiView tool can you use to automatically build a dataset and chart based on a filtered search result?

  • A. Chart Builder
  • B. Export to Report Chart
  • C. Dataset Library
  • D. Custom View

Answer 10. A

Course not found.

=====================Please comment if you need more Q&A======================

Agile project management Artificial Intelligence aws blockchain cloud computing coding interview coding interviews Collaboration Coursera css cybersecurity cyber threats data analysis data breaches data science data visualization devops django docker finance flask hacking html It Certification java javascript ketan kk Kubernetes machine learning machine learning engineer mongoDB Network & Security network protocol nodejs online courses online learning Operating Systems Other It & Software python Software Engineering Terraform Udemy courses VLAN web development

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.