CompTIA Security+ SY0-501 practice questions

Cybersecurity – CompTIA Security + (SY0-501) Module 1

In this initial course module In preparation for CompTIA Security+ SY0-501, you will learn about basic security concepts and about different security threats and attacks.

Here we will get you some practice question and answers also for ompTIA Security+ SY0-501 exam.

Although the video was created for preparation of the CompTIA Security + certification,

the study of its content will help them to prepare for other security certifications such as CEH from EC-Council, Certified Information Systems Security Professional (CISSP) from ISC2,

Certified Information Security Manager (CISM) from ISACA, Certified ISACA Information System Auditor (CISA), Certified Cloud Security Professional (CCSP), GIAC Security Essentials (GSEC),

Certified Risk and Information System Control (CRISC) and Cisco Certified Network Associate Security.

CompTIA Security+ SY0-501 practice question and answers

Question1.

Which of the following would a security specialist be able to determine upon examination of a server’s certificate?

  • A. CA public key
  • B. Server private key
  • C. CSR
  • D. OID

Answer 1. D

Question 2.

A security analyst is diagnosing an incident in which a system was compromised from an external IP address. The socket identified on the firewall was traced to
207.46.130.0:6666. Which of the following should the security analyst do to determine if the compromised system still has an active connection?

  • A. tracert
  • B. netstat
  • C. ping
  • D. nslookup

Answer 2. B

Question 3.

Multiple organizations operating in the same vertical want to provide seamless wireless access for their employees as they visit the other organizations. Which of the following should be implemented if all the organizations use the native 802.1x client on their mobile devices?

  • A. Shibboleth
  • B. RADIUS federation
  • C. SAML
  • D. OAuth
  • E. OpenID connect

Answer 3. B

Question 4.

Which of the following BEST describes an important security advantage yielded by implementing vendor diversity?

  • A. Sustainability
  • B. Homogeneity
  • C. Resiliency
  • D. Configurability

Answer 4. C

Question 5.

In a corporation where compute utilization spikes several times a year, the Chief Information Officer (CIO) has requested a cost-effective architecture to handle the variable capacity demand. Which of the following characteristics BEST describes what the CIO has requested?

  • A. Elasticity
  • B. Scalability
  • C. High availability
  • D. Redundancy

Answer 5. A

Elasticity is defined as ג€the degree to which a system is able to adapt to workload changes by provisioning and de-provisioning resources in an autonomic manner, such that at each point in time the available resources match the current demand as closely as possible.

Question 6.

A security engineer is configuring a system that requires the X.509 certificate information to be pasted into a form field in Base64 encoded format to import it into the system. Which of the following certificate formats should the engineer use to obtain the information in the required format?

  • A. PFX
  • B. PEM
  • C. DER
  • D. CER

Answer 6. B

Question 7.

Which of the following attacks specifically impact data availability?

  • A. DDoS
  • B. Trojan
  • C. MITM
  • D. Rootkit

Answer 7. A

Question 8.

A security analyst is hardening a server with the directory services role installed. The analyst must ensure LDAP traffic cannot be monitored or sniffed and maintains compatibility with LDAP clients. Which of the following should the analyst implement to meet these requirements? (Choose two.)

  • A. Generate an X.509-compliant certificate that is signed by a trusted CA.
  • B. Install and configure an SSH tunnel on the LDAP server.
  • C. Ensure port 389 is open between the clients and the servers using the communication.
  • D. Ensure port 636 is open between the clients and the servers using the communication.
  • E. Remote the LDAP directory service role from the server.

Answer 8. A, D

Question 9 .

Which of the following threat actors is MOST likely to steal a company’s proprietary information to gain a market edge and reduce time to market?

  • A. Competitor
  • B. Hacktivist
  • C. Insider
  • D. Organized crime.

Answer 9. A

Question 10.

Which of the following characteristics differentiate a rainbow table attack from a brute force attack? (Choose two.)

  • A. Rainbow table attacks greatly reduce compute cycles at attack time.
  • B. Rainbow tables must include precomputed hashes.
  • C. Rainbow table attacks do not require access to hashed passwords.
  • D. Rainbow table attacks must be performed on the network.
  • E. Rainbow table attacks bypass maximum failed login restrictions.

Answer 10. B ,E

======================== Please comment here or write in our telegram channel https://t.me/cisspfree for more practice questions with solution for CompTIA Security+ SY0-501 exam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.